Cum predau DEEE?

Raspunderea:

Potrivit politicii de mediu a Comunitatii Europene, producatorii de echipamente electrice si electronice EEE au obligatia gestionarii deseurilor provenite de la utilizatorii finali.

Unde putem recicla:

La centrele municipale de colectare din localitati cetatenii si distribuitorii  pot preda deseurile cu titlu gratuit, finantarea proceselor ulterioare de reciclare fiind asigurata de producatori. Concomitent, la furnizarea unui nou produs, distribuitorii sunt obligati sa preia vechile echipamente, daca aparatura este de acelasi tip si cu aceleasi functii.

Pentru mai multe informatii privind colectarea deseurilor electrice, ne poti contacta la nr. de tel. 0217969272 sau pe e-mail la adresa logistica@respo.ro

De ce sa reciclam:

Prezenta substantelor chimice periculoase in echipamentele electrice vechi poate avea efecte negative asupra mediului inconjurator si sanatatii umane. Spre exemplu, agentii de racire din frigiderele uzate afecteaza stratul de ozon, iar televizoarele sau monitoarele cu tub catodic contin in interior o pulbere fina cu elemente toxice. 
Printre substantele, metalele sau componentele periculoase ale DEEE se regasesc bateriile, tonerele, tuburile catodice, cablurile electrice externe sau ecranele cu cristale lichide ce contin substante nocive, metale grele sau compusi explozivi.

Cum reciclez:

Daca reprezinti o companie, contacteaza-ne la adresa logistica@respo.ro sau suna-ne la tel: 0217969272. In cel mai scurt timp un reprezentant al nostru te va contacta pentru ridicarea gratuita a deseurilor DEEE si intocmirea documentatiei necesare. Daca esti persoana fizica cauta cea mai apropiata locatie de colectare folosind harta punctelor de coletare.

Respo DEEE pune la dispozitia celor interesati, recipiente de colectare DEEE mari si mici, cu titlu gratuit, asigurand cu rigurozitate toate serviciile operationale si documentare trasabila de transport si reciclare conform cerintelor legale.

Raportul „Monitorul global al deseurilor electrice si electronice 2017“ arata o situatie alarmanta a generarii deseurilor electronice la nivel global care descrie ritmul exagerat al consumului – in special in tarile puternic dezvoltate – si durata scurta de viata a acestor produse. Astfel, in anul 2016 a fost inregistrata o crestere de 8% fata de anul precedent si din pacate raportul prevede o crestere suplimentara de 17%, adica 52,2 milioane de tone pana in anul 2021, iar aceasta prognoza arata cea mai rapida crestere din fluxul de deseuri menajere din lume.

Cu Respo DEEE ai ocazia sa faci diferenta! Recicleaza DEEE !

Mai multe detalii despre cum reciclam DEEE gasesti aici: https://greenweee.ro/reciclare/
Mai multe detalii despre substantele toxice din DEEE aici: https://greenweee.ro/ce-sunt-deee-urile/

Close Menu