Pentru anul 2020, Asociația Respo DEEE deja a atins țintele de colectare prevăzute de lege. Dat fiind contextul pandemic prin care trecem, am hotărât limitarea locațiilor în cadrul acestei ediții și intenționăm continuarea și extinderea campaniei din 2021.

Conform prevederilor OUG 5/2015, autoritățile locale au obligația de a asigura colectarea DEEE- urilor provenite de la gospodăriile particulare prin centre fixe de colectare, puncte mobile de colectare (un centru la 50.000 de locuitori, dar nu mai puțin de un centru pe localitate) sau colectarea periodică cu operatori desemnați.

Prima campanie de colectare demarată de Asociația noastră are loc anul acesta, în mai multe localități din țară, cu scopul de a mobiliza cetățenii din România să se implice în reciclarea responsabilă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice. Ne propunem campania să devină o tradiție an de an, prin care populația să predea echipamentele vechi sau care nu mai funcționează pentru a fi sortate și valorificate. Campania se adresează persoanelor fizice din mediul rural și urban și promovează colectarea selectivă și reciclarea DEEE la nivel de comunitate, făcând apel la responsabilitate. Pentru comunicarea campaniei, am realizat un set de elementele vizuale de suport (banner, afiș, flyer), personalizate și cu mesaje cheie.

PENTRU CEA DE-A DOUA EDIȚIE A CAMPANIEI „SPUNE NU RISIPEI!”, AUTORITĂȚILE ADMINISTRATIV TERITORIALE NE POT CONTACTA PENTRU ÎNSCRIERE PRIN EMAIL LA OFFICE@RESPO.RO.

Secțiuni similare