fbpx
loader

EDUCARE & INFORMARE

Conștientizare & Responsabilitate socială. Încă de la înființarea,  Asociației Respo DEEE a realizat acțiuni de informare populației asupra importanței reciclării corecte a DEEE și a pericolului pe care îl pot genera substanțele din aceste deșeuri pentru mediul înconjurător și sănătatea individuală. În fiecare an, ne-am propus crearea și implementarea unor campanii benefice utilizatorilor din România, care să îi ajute să înțeleagă mai ușor situația îngrijorătoare în care ne aflăm din cauza miliardelor de tone de deșeuri de echipamente electrice și electronice generate anual, dar și opțiunile corecte pentru combaterea impactului nociv.

Nivelul de informare al populației privind colectarea selectivă și reciclarea responsabilă a DEEE este unul din elementele decisive în realizarea obiectivelor Asociației Respo DEEE în vederea reutilizării, reciclării și reducerii cantităților de DEEE eliminate. Prin proiectele noastre, ne dorim schimbarea profundă la nivel de societate în ceea ce privește mentalitatea și obiceiurilor de debarasare a populației, promovând principii și metode sustenabile. Mesajele noastre susțin totodată conștientizarea tuturor jucătorilor implicați în managementul deșeurilor asupra necesității tranziției la un model de economie circulară și a importanței deșeului văzut ca o materie primă secundară extrem de prețioasă în economia unei țări.

Separat de campaniile punctuale, am realizat o serie de materiale informative, distribuite în mediul online, dar și în revistele și publicațiile print de profil.

MATERIALE INFORMATIVE EDUCARE & INFORMARE
PROIECTE
Parteneriate

Parteneriat GUERRILLA VERDE

Prima caravană de informare cu mesaj ecologic din România, ediția 2.0, 2020. Ediția de toamnă din anul acesta va fi semnalată sub lansarea primei platforme de educație ecologică gratuită din România.

Citește mai departe »
Campanii

Povestim cu și pentru copii

Pregătim materiale sub formă de poveste dedicate copiilor, pe categorii de vârstă, care au rolul de a educa asupra deșeurilor de echipamente electrice și electronice și cum trebuie acestea să fie reciclate corect, într-o manieră creativă și jucăușă, sub formă de text și design grafic. Prima ediție în curând!

Citește mai departe »

CAMPANIE DE COLECTARE

Campania „Spune NU risipei!”, ediția 2020

Prima campanie de colectare demarată de Asociația noastră are loc anul acesta, în mai multe localități din țară, cu scopul de a mobiliza cetățenii din România să se implice în reciclarea responsabilă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice. Ne propunem campania să devină o tradiție an de an, prin care populația să predea echipamentele vechi sau care nu mai funcționează pentru a fi sortate și valorificate. Campania se adresează persoanelor fizice din mediul rural și urban și promovează colectarea selectivă și reciclarea DEEE la nivel de comunitate, făcând apel la responsabilitate. Pentru comunicarea campaniei, am realizat un set de elementele vizuale de suport (banner, afiș, flyer), personalizate și cu mesaje cheie.

MATERIALE INFORMATIVE

Pentru anul 2020, Asociația Respo DEEE deja a atins țintele de colectare prevăzute de lege. Dat fiind contextul pandemic prin care trecem, am hotărât limitarea locațiilor în cadrul acestei ediții și intenționăm continuarea și extinderea campaniei din 2021.

Conform prevederilor OUG 5/2015, autoritățile locale au obligația de a asigura colectarea DEEE- urilor provenite de la gospodăriile particulare prin centre fixe de colectare, puncte mobile de colectare (un centru la 50.000 de locuitori, dar nu mai puțin de un centru pe localitate) sau colectarea periodică cu operatori desemnați.

Pentru cea de-a doua ediție a campaniei „Spune NU risipei!”, autoritățile administrativ teritoriale ne pot contacta pentru înscriere prin email la office@respo.ro.

PROIECTE
Campanii

Campania „Spune NU risipei!”, ediția 2020

Prima campanie de colectare demarată de Asociația noastră are loc anul acesta, în mai multe localități din țară, cu scopul de a mobiliza cetățenii din România să se implice în reciclarea responsabilă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice.

Citește mai departe »

Apasă Enter pentru a căuta