Răspunderea

Potrivit politicii de mediu a Comunităţii Europene, producătorii de echipamente electrice şi electronice EEE au obligaţia gestionarii deşeurilor provenite de la utilizatorii finali.

Unde putem recicla

La centrele municipale de colectare din localităţi cetăţenii şi distribuitorii pot preda deşeurile cu titlu gratuit, finanţarea proceselor ulterioare de reciclare fiind asigurată de producători.

Concomitent, la furnizarea unui nou produs, distribuitorii sunt obligaţi să preia vechile echipamente, dacă aparatura este de acelaşi tip şi cu aceleaşi funcţii.

Pentru mai multe informaţii privind colectarea deşeurilor electrice, ne poţi contacta la nr. de telefon 021 796 9272 sau pe e-mail la adresa logistica@respo.ro

De ce să reciclăm?

Prezenţa substanţelor chimice periculoase în echipamentele electrice vechi poate avea efecte negative asupra mediului înconjurător şi sănătăţii umane. Spre exemplu, agenţii de răcire din frigiderele uzate afectează stratul de ozon, iar televizoarele sau monitoarele cu tub catodic conţin în interior o pulbere fină cu elemente toxice.

Printre substanţele, metalele sau componentele periculoase ale DEEE se regăsesc bateriile, tonerele, tuburile catodice, cablurile electrice externe sau ecranele cu cristale lichide ce conţin substanţe nocive, metale grele sau compuşi explozivi.

Cum reciclez?

Dacă reprezinţi o companie, contactează-ne la adresa logistica@respo.ro sau sună-ne la ţel: 0217969272. În cel mai scurt timp un reprezentant al nostru te va contacta pentru ridicarea gratuită a deşeurilor DEEE şi întocmirea documentaţiei necesare. Dacă eşti persoana fizică cauta cea mai apropiată locaţie de colectare folosind harta punctelor de coletare.

Respo DEEE pune la dispoziţia celor interesaţi, recipiente de colectare DEEE mari şi mici, cu titlu gratuit, asigurând cu rigurozitate toate serviciile operaţionale şi documentare trasabila de transport şi reciclare conform cerinţelor legale.

Raportul „Monitorul global al deşeurilor electrice şi electronice 2017“ arata o situaţie alarmantă a generării deşeurilor electronice la nivel global care descrie ritmul exagerat al consumului – în special în ţările puternic dezvoltate – şi durată scurtă de viaţă a acestor produse. Astfel, în anul 2016 a fost înregistrată o creştere de 8% faţă de anul precedent şi din păcate raportul prevede o creştere suplimentară de 17%, adică 52,2 milioane de tone până în anul 2021, iar aceasta prognoza arata cea mai rapidă creştere din fluxul de deşeuri menajere din lume.

Cu Respo DEEE ai ocazia să faci diferenţa! Reciclează DEEE!

Mai multe detalii despre cum reciclam DEEE gasesti aici – https://greenweee.ro/reciclare/

Mai multe detalii despre substantele toxice din DEEE aici – https://greenweee.ro/ce-sunt-deee-urile/