Asociația Respo DEEE a fost înființată în iunie 2019, cu obiectivul de a prelua responsabilitatea legală a producătorilor și importatorilor de echipamente electrice și electronice. Alcătuită din profesioniști cu zeci de ani însumați de experiență în domeniul managementul DEEE, organizația are misunea să funcționeze răspunzând nevoilor actuale ale pieței și să aducă soluții sustenabile și corecte membrilor săi.

De la frigidere, televizoare, mașini de spalat, la telefoane si aparete electronice mici, toate sunt un pericol pentru mediul inconjurator. Pe langa multe alte motive pentru care nu este bine sa tinem in casa aceste deseuri si nici sa le aruncam la gunoi, amintim emisiile de CO2 si alte substante periculoase, dar si pericolul de incediu in cazul in care acestea intra in contact cu apa. Totodata, un motiv cu un impact pozitiv este faptul că o data reciclate, acestea pot reintra în circulație prin refolosirea anumitor materiale din componeța acestora.

Asociația Respo DEEE se dedică unui proces de colectare și reciclare DEEE performant, care asigură condițiile de calitate, fiabilitate și progres technologic la standarde ridicate. Serviciile noastre există pentru a crea un sistem eficient de colectare, tratate, reutilizare și reciclare a DEEE, astfel încât să reducem la maximum risipa și impactul asupra mediului înconjurător. Echipa este cu toată convingerea angajată să ofere soluții adaptate nevoilor partenerilor noștri, dar și pieței managementului DEEE, aducând o contribuție valoroasă la gestionarea deșeurilor într-un mod responsabil și promovând constant practicile corecte și sigure de reciclare a DEEE.

Așa cum sugerează și numele organizației noastre, Respo DEEE, principiul de baza pe care îl urmam și pe care dorim să îl transmitem și comunității din jurul nostru este RESPONSABILITATEA.

Căutam continuu INOVAREA, dorind să adaptăm și pentru piața din Romania cele mai bune practici internaționale de abordare SUSTENABILĂ a problematicii deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE).

DETERMINAREA, PASIUNEA și EFORTUL DE ECHIPĂ al Asociației Respo DEEE oferă ÎNCREDERE membrilor și partenerilor noștri, oferind servicii și costuri eficiente, dar și prietenoase cu mediul înconjurător și sănătatea umană.

Fii RESPOnsabil, Reciclează! Spune NU Risipei!