loader

EDUCARE & INFORMARE

Conștientizare & Responsabilitate socială. Încă de la înființarea,  Asociației Respo DEEE a realizat acțiuni de informare populației asupra importanței reciclării corecte a DEEE și a pericolului pe care îl pot genera substanțele din aceste deșeuri pentru mediul înconjurător și sănătatea individuală. În fiecare an, ne-am propus crearea și implementarea unor campanii benefice utilizatorilor din România, care să îi ajute să înțeleagă mai ușor situația îngrijorătoare în care ne aflăm din cauza miliardelor de tone de deșeuri de echipamente electrice și electronice generate anual, dar și opțiunile corecte pentru combaterea impactului nociv.

Nivelul de informare al populației privind colectarea selectivă și reciclarea responsabilă a DEEE este unul din elementele decisive în realizarea obiectivelor Asociației Respo DEEE în vederea reutilizării, reciclării și reducerii cantităților de DEEE eliminate. Prin proiectele noastre, ne dorim schimbarea profundă la nivel de societate în ceea ce privește mentalitatea și obiceiurilor de debarasare a populației, promovând principii și metode sustenabile. Mesajele noastre susțin totodată conștientizarea tuturor jucătorilor implicați în managementul deșeurilor asupra necesității tranziției la un model de economie circulară și a importanței deșeului văzut ca o materie primă secundară extrem de prețioasă în economia unei țări.

Separat de campaniile punctuale, am realizat o serie de materiale informative, distribuite în mediul online, dar și în revistele și publicațiile print de profil.

MATERIALE INFORMATIVE EDUCARE & INFORMARE
PROIECTE
Guerilla Verde
Campanii

Parteneriat GUERRILLA VERDE

Prima caravană de informare cu mesaj ecologic din România, ediția 2.0, 2020. Ediția de toamnă din anul acesta va fi semnalată sub lansarea primei platforme de educație ecologică gratuită din România.

Citește mai departe »
Povestim pentru copii
Campanii

Povestim cu și pentru copii

Pregătim materiale sub formă de poveste dedicate copiilor, pe categorii de vârstă, care au rolul de a educa asupra deșeurilor de echipamente electrice și electronice și cum trebuie acestea să fie reciclate corect, într-o manieră creativă și jucăușă, sub formă de text și design grafic. Prima ediție în curând!

Citește mai departe »

Apasă Enter pentru a căuta