Black Friday – ziua cu cele mai mari reduceri, se apropie cu repeziciune si se anunta a fi o zi de senzatie, datorita experientei acumulate in fiecare an.

Cumparaturile online au luat deja amploare si marile magazine online se asteapta la vanzari record pe fondul nevoilor generate de pandemie, dar si a cresterii puternice a comertului online.

Black Friday 2020 va reprezenta varful de cumparaturi online in piata autohtona, pe fondul scaderii vizitelor in magazinele offline.

Evenimentul de shopping cu cele mai multe oferte si reduceri are o atractie deosebita pentru cumparatorii de echipamente electrice si electronice. De la laptopuri si telefoane mobile pana la electrocasnice de mici si mari dimensiuni si echipamente de ingrijire personala si sanatate – in Romania anului 2020 echipamentele electronice si electrice vor domina ofertele de Black Friday.

Cercetarile arata ca peste 67% din romani prefera sa inlocuiasca un aparat electrocasnic stricat, decat sa il repare, alegand sa cumpere modele mai noi, mai performante si mai eficiente. De asemenea, 30% din populatie prefera electrocasnicele si electronicele noi, in defavoarea celor demodate. Ca atare tone de deseuri electronice si electrice sunt generate in fiecare an, cu Black Friday un varf important in descarcarea de deseuri electronice si electrice nesortate in gropile de gunoi.

Retailerii de tehnologie vor trebui sa se concentreze pe colectarea deseurilor electronice, atat din motive de mediu, cat si din motive economice, in vederea sortarii si reciclari de entitatile autorizate.

Pe de alta parte, Black Friday devine o problema tot mai stringenta si pentru consumatorul final, care pastreaza deseurile DEEE acasa. Marea majoritate a consumatorilor nu realizeaza exact cat de nocive sunt substantele dina ceste deseuri pentru sanatatea celor din gospodarie, fie nu cunosc metodele de sortare si colectare a acestui tip de deseuri – faptul ca trebuie separate de restul deseurilor si predate la centre de colectare specializate.

Cu ocazia Black Friday 2020 Asociatia RESPO DEEE propune consumatorilor finali sa spuna NU risipei! si sa recicleze RESPOnsabil. Tot ce trebuie sa faca este sa solicite pe site-ul respo.ro o colectare sau o cutie de colectare a deseurilor electrice si electronice. RESPO va trimite GRATUIT cutiile de colectare, astfel incat cei interesati pot sorta si colecta CORECT deseurile electrice si electronice din caminul lor, urmand sa le depuna la centrele de colectare organizate de operatori economici autorizati pentru colectarea DEEE din proximitatea gospodariei.

Formularul de cerere pentru cutia de colectare este aici. Comanda cutia ACUM!

Secțiuni similare